Βιογραφικό

ΑΡΕΤΗ ΛΙΑΡΟΥ

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ MSc

H Aρετή Λιάρου είναι ψυχολόγος, έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποκτώντας άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με Αρ.Πρ 6903. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην “Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών” της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Στην διάρκεια των μεταπτυχιακών τις σπουδών ασχολήθηκε ερευνητικά με ζητήματα που αφορούν την κακοποίηση ολοκληρώνοντας την διπλωματικής της εργασίας με τίτλο “Ψυχική Ανθεκτικότητα και Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες σε άτομα που έχουν υποστεί κακοποίηση: o ρόλος κοινωνικών και ψυχολογικών παραγόντων”.

Έχει εκπαιδευτεί στο μοντέλο της Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας από την Πανελλήνια Ένωση Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας (ΠΕΓΑΨ). Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής της κατάρτισης και παράλληλα με την ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση, παρακολούθησε πολλά εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα όπως το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο “Προαγωγή ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων, Ανάγκες της οικογένειας”, το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης “Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ενηλίκων” του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και την εκπαίδευση στο Κέντρο Διεπιστημονικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξη Παιδιών και Ενηλίκων (ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ) στις “Μαθησιακές Δυσκολίες και ΔΑΦ”. Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων που αφορούν την ψυχική υγεία, την διαχείριση του άγχους, τις Τεχνικές mindfulness, την διαχείριση της απώλειας κ.α.

Είναι τακτικό μέλος του Ελλήνων Ψυχολόγων και έχει συμμετάσχει με αναρτημένες ανακοινώσεις (poster) σε συνέδρια που αφορούν την ψυχική υγεία.

Έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα για την χορήγηση Ψυχομετρικών Εργαλείων όπως η κλίμακα WISC III η οποία θεωρείται ένα αξιόπιστο και έγκυρο ψυχομετρικό εργαλείο για την αξιολόγηση της γνωστικής ανάπτυξης των παιδιών, η κλίμακα Raven καθώς και το Πολυφασικό Ερωτηματολόγιο Προσωπικότητας της Minnesota (MMPI).

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

  • Ψυχολόγος – Ιδιωτικό γραφείο
  • Ψυχολόγος – ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ (θεραπευτική κοινότητα Γυναικείων Φυλάκων Κορυδαλλού & Δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού)
  • Ψυχολόγος – Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμίας Εκπ. (Νομός Αιτ/νιας)
  • Ψυχολόγος – Κέντρα ειδικών θεραπειών «Ένεκα Λόγου & Έκφρασης», «Στήριξη» (ψυχοθεραπεία παιδιών-εφήβων)
  • Ψυχολόγος – Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Λαυρίου
  • Πρακτική Άσκηση – Β’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν
  • Πρακτική Άσκηση – Κέντρο Ενημέρωσης και Έρευνας για τις εξαρτήσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
  • Εθελοντική εργασία – Οικοτροφείο Λυκόβρυσης Αττικής (Ε.Π.Α.Ψ.Υ)